Gradovi

Otvoren Zimzograd u Tesliću

Otvoren Zimzograd u Tesliću
Otvoren Zimzograd u Tesliću

TESLIĆ - Uz prisustvo mnogobrojnih posjetilaca, na gradskom trgu u Tesliću, sinoć je svečano otvoren "Zimzograd", koji je organizovan na inicijativu načelnika opštine Teslić Milana Miličevića i Turističke organizacije Teslić u saradnji sa Agencijom "Mint" iz Banjaluke.

"Zimzograd" koji će ostati otvoren do 15. januara 2015. godine, Teslićanima će ponuditi raznovrsne sadržaje zabavnog karaktera.

Najveći dio sadržaja biće posvećen mladima ovog grada, dok će za starije generacije biti upriličen niz koncerata.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da ideja za "Zimzograd" postoji  nekoliko godina i da je odavno planirano da i Teslić, kao manja opština, ali veoma značajna turistička destinacija ima svoj "Zimzograd".

"Inicijalna ideja je potekla iz Kabineta načelnika i ovo je dobra prilika da Teslić napravimo jednom užurbanom i urbanom sredinom ispunjenom sadržajima", rekao je Miličević.

Prema riječima Miličevića u pitanju su sadržaji za djecu, koji se sastoje od velikog luna parka i "Zimzograd" naselja, a u kojima će se djeca i njihovi roditelji moći zabaviti.

"Nadam se da će ovo postati jedna tradicija. Mi smo objekte sami izgradili, nismo ih iznajmili i predstavljaju vlasništvo Opštine Teslić, njima će raspolagati komunalno preduzeće 'Komunalac' i biće korišćene u druge svrhe tokom godine", pojasnio je Miličević.

Prema riječima direktora Turističke organizacije Siniše Božića, opština Teslić je pored Banjaluke, drugo mjesto u Republici Srpskoj, u kojem je organizovan "Zimzograd".

"Suština 'Zimzograda' je da djeci, ali i odraslim građanima Teslića pružimo jedan sadržaj koji će imati u toku ovih mjesec dana. Pored toga, biće upriličeno događaja i za starije, koncerte koji će biti organizovani vikendom, a kruna svega biće organizacija Pravoslavne nove godine, za šta je planiran dolazak grupe 'Osvajači', i još mnogo drugih iznenađenja", pojasnio je Božić.

Sponzor "Zimzograda" je Banjalučka pivara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije