Gradovi

Otvoren centar za osobe s duševnim smetnjama

Otvoren centar za osobe s duševnim smetnjama
Otvoren centar za osobe s duševnim smetnjama

SANSKI MOST - Dnevni centar za rad s osobama koje imaju duševne smetnje danas je svečano otvoren u prostorijama Doma zdravlja Sanski Most koje su namjenski preuređene za ovu namjenu.

Prema riječima psihologa Edina Biščevića, riječ je o projektu kojeg zajednički realiziraju pomenuta zdravstvena ustanova te udruženja “Zajedno” iz Banjaluke i “Apel” iz Sanskog Mosta, a rad centra će se finansirati sredstvima iz međunarodnih donacija. Biščević je istakao kako će pomenuti centar svakim radnim danom pružati usluge osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju, a njegove prostorije biće otvorene za njihovo druženje, te organiziranje raznovrsnih sadržaja.

“U proteklom period organizovali smo povremeno kreativne radionice za osobe s duševnim smetnjama, a oformili smo i hor. Sada smo dobili prostorije za svakodnevno sastajanje i druženje.”, rekao je Biščević. Prema njegovim riječima, cilj svega je da se takve osobe u što većoj mjeri socijalizuju i uklope u društvenu sredinu.

„Kreativnost je vrlo efikasna metoda u liječenju mentalnih bolesti. Kada obavljaju takav rad ljudi su sretni i ispunjeni unutrašnjim zadovoljstvom, a rezultati njihovog rada ulijevaju osjećanje ponosa i samopoštovanja i pomažu u prevazilaženju svakodnevnih problema.“, ističe Biščević.                                                                                                 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije