Gradovi

Otvoren vrtić u Donjoj Ilovi

PRNJAVOR - U rekonstruisanom objektu nekadašnje područne škole u Donjoj Ilovi danas je otvoren dječiji vrtić koji raspolaže kapacitetima za dnevni smještaj 60 djece.

Direktor Dječijeg vrtića "Naša radost" u Prnjavoru Milovan Vasilić izrazio je zadovoljstvo što će svoje mjesto u novom vrtiću naći i djeca sa seoskog područja, kako bi uz pomoć iskusnih vaspitača razvila svoje sposobnosti, osobine i motivaciju za učenje, te se socijalizovala prije polaska u školu.

"Ako imamo u vidu činjenicu da na području Prnjavora ima 2.100 mališana predškolskog uzrasta, možemo reći da je dosadašnja zastupljenost u vrtićima bila samo 12 odsto. Sada će se taj procenat povećati, a nadamo se da ćemo od iduće godine osim sadašnje dvije imati još jednu vaspitnu grupu", rekao je Vasilić.

On je precizirao da će za izvjestan broj djece sa gradskog područja biti organizovan prevoz do vrtića u Donjoj Ilovi, a troškove će snositi vrtić "Naša radost" u Prnjavoru.

"Dok se ne stvore uslovi za otvaranje sopstvene kuhinje hranu za mališane ćemo dopremati iz vrtića u gradu", dodao je Vasilić.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da je cilj otvaranja ovog vrtića, kojim se za 100 odsto može povećati kapacitet sadašnjeg gradskog vrtića, da se svima omogući da djecu smjeste u predškolske ustanove.

"Cilj nam je da djeca imaju adekvatno vaspitanje u predškolskom periodu, jer se u najranijem uzrastu formira karakter. Mi želimo da ova djeca u budućnosti budu perspektivni ljudi na kojima će počivati i opština Prnjavor i Republika Srpska", rekao je Gatarić.

On je izrazio zadovoljstvo što objekat nekadašnje područne škole neće biti devastiran već će služiti na dobrobit cijele zajednice i podsjetio da su u toku radovi na proširivanju smještajnih kapaciteta u vrtiću u Prnjavoru koji bi u naredne dvije godine trebali biti u funkciji.

U novom vrtiću posao će dobiti 3 radnika.

Otvaranju vrtića u Donjoj Ilovi prisustvovao je i delagat Doma naroda parlamenta BiH Ognjen Tadić, koji je danas posjetio opštinu Prnjavor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije