Gradovi

Otvoreno renovirano dječije odjeljenje u kotorvaroškoj biblioteci

Otvoreno renovirano dječije odjeljenje u kotorvaroškoj biblioteci
Foto: N.N. | Otvoreno renovirano dječije odjeljenje

KOTOR VAROŠ - U kotorvaroškoj Narodnoj biblioteci danas je otvoreno renovirano dječije odjeljenje zahvaljujući realizaciji projekta vrijednog 30.000 KM koji je odobrilo Ministarstvo civilnih poslova BiH u okviru granta za sufinansiranje ustanova kulture za 2017. godinu.

U okviru projekta adaptirano je kompletno dječije odjeljenje, ugrađene su nove police, zamijenjena stolarija u odjeljenju za djecu i u dječijem izložbenom prostoru, nabavljene s police sa staklenim vratima i računarska oprema.

Direktor Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić rekla je Srni da je renovirana kompletna unutrašnjost ove ustanove.

"Konačno smo opremili kutak za čitaonicu gdje će studenti i učenici moći nesmetano da uče i rade na računaru. Riješili smo pitanje smještaja dječije zavičajne zbirke, a iz vlastitih sredstava smo renovirali pozajmno odjeljenje", navela je Vasićeva.

Prigodnim programom, u kojem su učestvovali mališani Dječijeg vrtića "Larisa Šugić", obilježen je Dan biblioteke, a nekadašnjim radnicama ove ustanove Zorici Šebić i Saidi Ridžal uručene su zahvalnice i prigodni pokloni.

"Riječ je bibliotekarkama koje su cijeli radni vijek provele u našoj biblioteci i koje su svojim zalaganjem i trudom ostavile neizbrisiv trag u Kotor Varošu", dodala je Vasićeva.

Povodom Dana biblioteke postavljena je i izložba "Iduć` uči, u vekove gledaj" autora Jelenka Bojića, predsjednika SPKD "Prosvjeta" Banjaluka, na kojoj je slikovito prikazan život Dositeja Obradovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije