Gradovi

Ove godine biće zamijenjeno više od 30.000 ličnih dokumenata

Ove godine biće zamijenjeno više od 30.000 ličnih dokumenata
Ove godine biće zamijenjeno više od 30.000 ličnih dokumenata

ZVORNIK - U toku ove godine trebalo bi da bude zamijenjeno oko 21.000 ličnih karata i oko 10.000 vozačkih dozvola izdatih u Zvorniku, izjavio je Srni načelnik Stanice javne bezbjednosti /SJB/ Zvornik Stanimir Vidović.

On je podsjetio da su ovi dokumenti izdati tokom 2004. godine.

"U toku ove godine za oko 21.000 ličnih karata i oko 10.000 vozačkih dozvola ističe rok važenja. Za sada nema nekih većih gužvi, ali se očekuje da će u narednom periodu, možda već od sredine aprila, one biti velike. Pratićemo situaciju i cijeniti da li će biti potrebe za uvođenjem rada u dvije smjene. Ukoliko se za to ukaže potreba moraćemo iznaći način da to riješimo, inače ćemo imati ogromne gužve ispred lokacije za izdavanje ličnih dokumenata", naglasio je Vidović.

On je dodao da je, ukoliko se podnosi zahtjev za zamjenu lične karte prije njenog isteka i 30 dana nakon isteka, potrebno samo uplatiti taksu za izdavanje nove lične karte.

"Ukoliko je proteklo više od 30 dana od njenog isteka, potrebno je da se prilože uvjerenje o državljanstvu i rodni list", napomenuo je Vidović.

On je dodao da je bitno da građani izvrše zamjenu i vozačke dozvole u ostavljenom roku, jer će u slučaju isteka ovog dokumenta duže od godinu dana morati da donesu i ljekarsko uvjerenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije