Gradovi

Ozvaničen početak radova na vodovodnoj mreži u Trebinju

Ozvaničen početak radova na vodovodnoj mreži u Trebinju
Ozvaničen početak radova na vodovodnoj mreži u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju je danas ozvaničen početak radova na projektu vodosnabdijevanja i rekonstrukcije vodovodne mreže vrijednosti 2.057.344 KM.

Riječ je o projektu Vlade Republike Srpske za koji je zahtjev upućen 2009.

Od kredita Evropske investicione banke, za koji je odluku donio prethodni skupštinski saziv 2011, biće finansirano 50 odsto projekta, dok će ostatak novca biti obezbijeđen iz IPA fondova.

Planirano je da se u okviru prve faze za 8 mjeseci izgradi komora rezervoara Krš, rekonstruišu glavni distributivni cjevovodi za vodosnabdijevanje na potezu rezervoar Krš-Školski centar, te rezervoar Krš-Hrupjela-Vinogradi do Ulice Bogdana Zimonjića.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je danas svečano uveden u posao izvođač radova preduzeće "Radis", koje će uskoro početi pripremne radove na terenu.

Zdravko Stevanović, iz firme "Voding 92", koja će nadzirati radove, ističe da je planirano da prva faza radova bude završena za 8 mjeseci, a ostale za dvije i po godine.

"Mi ćemo se truditi da svi radovi budu urađeni kvalitetno i na vrijeme, da posluže svrsi i da svi učesnici u ovom projektu, a naročito građani Trebinja, budu zadovoljni", naveo je Stevanović.

Iz konzorcijuma za nadzor kažu da je počela priprema i za projektovanje druge faze rekonstrukcije.

Vrijednost cijelog projekta procijenjena je na više od šest miliona KM, a njegovim završetkom Trebinje će dobiti novu vodovodnu distributivnu mrežu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije