Gradovi

PDP: Direktorka vrtića u Banjaluci rastjerala poslanike

PDP: Direktorka vrtića u Banjaluci rastjerala poslanike
PDP: Direktorka vrtića u Banjaluci rastjerala poslanike

BANjALUKA - Partija demokratskog progresa (PDP) saopštila je danas da je direktorka Centra za predškolsko vaspitanje u Banjaluci spriječila odbornike te stranke u gradskoj skupštini i poslanike u Skupštini Republike Srpske da učestvuju u čišćenju snijega oko dva banjalučka vrtića.

"Nevjerovatan je i za svaku osudu stav prve žene banjalučkih vrtića da njima ne treba pomoć građana, raznih organizacija, pa i političkih partija u stvaranju uslova za nesmetan rad prilikom vremenskih nepogoda. Ili se radi o političkoj diskriminaciji", izjavio je odbornik PDP-a u gradskoj Skupštini Pero Maksimović.

Poslanik PDP u parlamentu BiH Branislav Borenović pozvao je predsjednika RS Milorada Dodika koji je i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) čiji je član i direktorka vrtića Nataša

Radulović, da "zaustavi njeno nedolično ponašanje koje je u suprotnosti sa sveopštim društvenim aktivnostima u RS prethodnih dana".

Borenović je podsjetio da je sam Dodik svakodnevno pozivao građane da pomognu čišćenje snijega, te da su članovi PDP jutros, zajedno sa ostalim građanima, krenuli da čiste snijeg oko dva banjalučka vrtića, ali ih je u tome spriječila direktorka Radulović.

"Ključno pitanje je da li je po srijedi klasičan primjer političke, ali i građanske diskriminacije, ili pokušaj uvođenja strahovlade suprotno zdravom razumu i potrebama cijelog društva", kazao je Borenović.

PDP je navela i da su članovi te stranke čistili snijeg oko dva banjalučka vrtića i prije sedam dana, poslije prvog velikog snijega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije