Gradovi

Pamer: Zvornik ima potencijal za investicije

Pamer: Zvornik ima potencijal za investicije
Pamer: Zvornik ima potencijal za investicije

ZVORNIK - Austrijski ambasador u BiH Martin Pamer ocijenio je danas, nakon sastanka s načelnikom opštine Zoranom Stevanovićem, da u Zvorniku ima dovoljno industrije i da ima potencijala za investicije.

"Postoji interesovanje jedne austrijske kompanije da se ovdje radi i mi ćemo biti u kontaktu. Vidio sam i da se ovdje dosta radi za mlade, a sa načelnikom sam razgovarao i o saradnji između Ambasade Austrije i Zvornika, gdje smo ranije realizovali nekoliko događaja u oblasti kulture", rekao je Pamer.

On je dodao da je sa Stevanovićem razmijenio mišljenja i o situaciji u Zvorniku, Republici Srpskoj i BiH.

Pamer je naveo da u Austriji studira dosta studenata iz Republike Srpske i BiH, ali da se, nažalost, premalo njih vraća.

"Korisno bi bilo za ovu zemlju i Zvornik da se vraćaju i izgrađuju nešto ovdje", rekao je Pamer.

Stevanović je ocijenio da su razgovori bili sadržajni, te izrazio nadu da će Zvornik ubuduće biti vrlo interesantan za privrednike iz Austrije.

"Trudićemo se da naš grad i dalje bude otvoren za sve one koji žele da dođu ovdje, ulažu i zapošljavaju i iskreno se nadam da će današnja posjeta donijeti vrlo brzo ozbiljan rezultat", rekao je Stevanović.

Ambasador Pamer je danas posjetio i zvornički Dom omladine sa kojim je austrijska Ambasada u prethodnom periodu realizovala nekoliko projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije