Gradovi

Pavić: Prodavali nepokretnosti u vlasništvu grada

Pavić: Prodavali nepokretnosti u vlasništvu grada
Pavić: Prodavali nepokretnosti u vlasništvu grada

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je, "raznim mahinacijama" u Upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, preduzeću "Trgoprodaja" iz Prijedora omogućena prodaja nepokretnosti koje su u vlasništvu grada.

"Jedan dio imovine je otuđen, za šta smo saznali slučajno, a na nama se vodilo vlasništvo u knjigama. Mi ćemo se boriti za to da se ne otuđi ni metar kvadratni onoga što je u vlasništvu grada", rekao je Pavić.

On je podsjetio da je dio imovine grada dat "Trgoprodaji" na korištenje još 1976. godine i da se raznim mahinacijama u Upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske ta imovina pokušava prevesti u vlasništvo "Trgoprodaje" i onda rasprodati.

"Tu je toliko nezakonitosti da je potrebno dosta vremena i prostora da se sve nabroji. Recimo, `Trgoprodaja` je nešto prodala, a na njen račun ni marka nije legla. Takođe, računi preduzeća su blokirani, ali se imovina prodaje", naveo je Pavić.

On je podsjetio da je gradska uprava pokrenula sudski spor, nakon što je iscrpila pravne lijekove u komunikaciji sa Upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske u Prijedoru i u Banjaluci.

"Na nižim sudovima nešto su nam uvažili, a nešto nisu, ali na Vrhovnom sudu sve njihovo pada. Mi smo uvijek u pravu, ali to treba izdržati. I sad čujemo da je neka naša imovina prodata, a da mi nismo ni znali uopšte", dodao je Pavić.

Prema njegovim riječima, u ovom predmetu dešavale su se nevjerovatne stvari preko kojih on ne može preći i zbog čega postoji mogućnost da se o tome organizuje posebna diskusija u Skupštini grada Prijedora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije