Gradovi

Pavlović smijenjen uz pomoć SDS-a

Pavlović smijenjen uz pomoć SDS-a
Pavlović smijenjen uz pomoć SDS-a

SREBRENICA - Odbornici Skupštine opštine Srebrenica smijenili su Radomira Pavlovića, predsjednika ovog lokalnog parlamenta.

Smjenu je inicirao Ćamil Duraković, načelnik opštine Srebrenica, a osim bošnjačkih stranka SDA, Stranke za BiH, SDP-a, SBB-a i predstavnika nacionalnih manjina, Pavlovićevo razrješenje podržali su i tri odbornika SDS-a, te po jedan iz DNS-a i SNS-a. Smjena je uslijedila nakon 16 glasova za od ukupno 23 odbornika.

Obrazlažući zahtjev za smjenu, Duraković je rekao da je to njegova inicijativa i da s Pavlovićem ne može sarađivati, tako da "jedna politička glava mora otići".

Duraković je zamjerio Pavloviću i to što je navodno od početka svog mandata zastupao samo interese srpskog naroda i što ga je negativno predstavljao u medijima.

Sa druge strane, Pavlović je rekao da njegova smjena s funkcije predsjednika Skupštine opštine ne znači kraj političke borbe SNSD-a u ovoj opštini te da poslije glasanja nema više saradnje sa SDS-om, za kojeg je rekao da je napustio koaliciju i srpsko jedinstvo u Srebrenici.

"SDS je danas u Srebrenici ovjerio svoju probosansku politiku, jer bez glasova te stranke bošnjački odbornici ne bi mogli donijeti odluku o mom opozivu. Zalažući se za srpsko jedinstvo, SNSD je čuvao za SDS mjesto direktora Srednjoškolskog centra u Srebrenici, na koje je imenovan predsjednik Opštinskog odbora te stranke Momčilo Cvjetinović", rekao je Pavlović.

Komentarišući ono što je rekao Duraković, Pavlović je naglasio da je to politika apsolutizma, koja nije dobra za budućnost Srebrenice i ljudi koji žive u njoj.

"On je načelnik opštine i ne bi trebalo da vrši političke pritiske na odbornike i da određuje stavove njihovog djelovanja u Skupštini, u koju sam ja ušao s najvećim brojem glasova na posljednjim lokalnim izborima", istakao je Pavlović.

Momčilo Cvjetinović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a, potvrdio je da su odbornici te stranke podržali odluku o razrješenju Pavlovića.

"SDS će prihvatiti da novi predsjednik Skupštine bude iz SNSD-a, ali sam podržao odluku o njegovoj smjeni jer poteže pitanje našeg učešća u ratu i govori da provodimo probosansku politiku u Srebrenici", naglasio je Cvjetinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije