Gradovi

Peticija za dežurnu apoteku u Prijedoru: Noću nemaju gdje kupiti lijek

Peticija za dežurnu apoteku u Prijedoru: Noću nemaju gdje kupiti lijek
Foto: N.N. | Peticija za dežurnu apoteku u Prijedoru: Noću nemaju gdje kupiti lijek

PRIJEDOR - Neformalna grupa građana u petak je pokrenula peticiju za uspostavljanje rada dežurne apoteke u Prijedoru na Trgu majora Zorana Karlice u ovom gradu i trajaće do narednog petka.

Ivan Begić, aktivista u lokalnoj zajednici, rekao je da se u Prijedoru tokom noći nema gdje kupiti lijek.

"U razgovoru sa građanima zaključili smo da nam je zaista potrebna dežurna apoteka, a bilo je trenutaka kada je i meni samom naveče bio potreban lijek, te ga nisam imao gdje kupiti", rekao je Begić.

On je dodao da je bilo riječi o dežurnoj apoteci na sjednici Skupštine grada Prijedor, ali se odbornici nisu usaglasili, te su oni kao neformalna grupa građana organizovali potpisivanje peticije. 

"Još nije precizno utvrđeno koliko nam potpisa treba, i ja čekam taj podatak. Nakon potpisivanja peticije, predaćemo je na protokol u Skupštini grada Prijedor, te ćemo poslije vidjeti šta dalje. Dosad je svoj potpis dalo 350 građana", rekao je u petak popodne  Begić.

Odluka Gradske uprave o ovom pitanju ne postoji, ali se razmatra ovaj prijedlog, te će se u narednom periodu gradske vlasti opredijeliti po ovom pitanju.

U Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS ranije su rekli da je rad apoteka propisan Zakonom o apotekarskoj djelatnosti, kojim je regulisano da se u vrijeme kada apoteka ne radi mora obezbijediti kontinuirano snabdijevanje lijekovima putem dežurstava ili pripravnosti u noćnim časovima, nedjeljom ili praznicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije