Gradovi

Peticija za spomen obilježje Editi Malkoč i Selmi Agić

Peticija za spomen obilježje Editi Malkoč i Selmi Agić
Peticija za spomen obilježje Editi Malkoč i Selmi Agić

SARAJEVO - Emina Basara, prijateljica Edite Malkoč i Selme Agić, studentkinja koje je 10. oktobra prošle godine u Sarajevu automobilom usmrtio Sanjin Sefić, pokrenula je online peticiju za postavljanje spomen obilježja tragično stradalim djevojkama u parku Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

"Dvadesetogodišnje studentice Filozofskog fakulteta, Selma Agić i Edita Malkoč, brutalno su usmrćene na pješačkom prelazu 10.10.2016. godine u večernjim satima. Hronologija događaja je više-manje dobro poznata svima. Ne želim je ponavljati. Pokrećem ovu peticiju kao sugrađanka, kao kolegica, kao prijateljica, kao živo biće koje smatra da se nekakvo simbolično spomen obilježje treba i mora napraviti u parku Filozofskog fakulteta. Molim Vas da mi u tome pomognete. Ispunite ovu peticiju i dijelite je dalje kako bismo efikasno, ali i što je najvažnije, zajedno, uspjeli realizovati ovaj projekat", napisala je Emina.

Peticiju je do sada potpisalo blizu 400 građana.

Kako ističe Emina, spomen obilježje Sarajevo duguje djevojkama čija je mladost tragično prekinuta, ali i svima onima koji požele spustiti cvijet na tom mjestu u njihovu čast, ili bar stati i održati minut ćutanja.

Peticiju možete potpisati ovdje.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije