Gradovi

Petrović: Koristimo pogodnosti bliske saradnje sa Turskom

Petrović: Koristimo pogodnosti bliske saradnje sa Turskom
Petrović: Koristimo pogodnosti bliske saradnje sa Turskom

DOBOJ - Gradonačelnik Doboja Obren Petrović rekao je da je svjestan da ima pojedinaca koji su nezadovoljni usvajanjem odluke da ovaj grad pristupi Zajednici opština turskog svijeta, ali da su Doboju potrebni investitori.

Petrović smatra da nisu dobre "ksenofobične izjave pojedinih odbornika" o odluci da Doboj pristupi ovoj zajednici. 

"Mislim da izjave pojedinaca iz SNSD-a nisu dobre, mada je ukupna situacija dosta dobra. Vrijeme će učiniti svoje", rekao je Petrović novinarima. 

On je naveo da odbornicima nije mogao da obrazloži odluku o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta "zbog obaveza". 

Petrović je dodao da Doboj već koristi brojne pogodnosti bliske saradnje sa Turskom, te da iz te zemlje, kroz ponuđene projekte, treba da dođe oko 5.000.000 KM, o čemu će javnost ubrzo biti obaviještena. 

"Ja moram, zajedno sa Vladom Republike Srpske, Savjetom ministara BiH i međunarodnom zajednicom, obnoviti ovaj grad koji je uništen tokom prošlogodišnjih poplava", rekao je Petrović. 

Analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da je odluka Skupštine grada Doboja o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta frapantna i neprihvatljiva, te da pokazuje spremnost da se žrtvuje sopstveni identitet radi trenutnih interesa. 

"Odluka jedne srpske opštine bilo iz Srbije ili Republike Srpske, konkretno Doboja, da se pristupi ma kakvoj integrativnoj zoni, zajednici sa predznakom turski ili povezanom sa Turskom, za nas je potpuno frapantna", rekao je Anđelković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije