Gradovi

Petrović nakon samo tri godine kupuje novu limuzinu, Dobojlije ljute zbog rastrošnosti

Petrović nakon samo tri godine kupuje novu limuzinu, Dobojlije ljute zbog rastrošnosti
Foto: Anadolija | Petrović nakon samo tri godine kupuje novu limuzinu, Dobojlije ljute zbog rastrošnosti

DOBOJ - Tri godine nakon što se ovdašnja javnost zabavljala kupovinom službenog vozila za potrebe Gradske uprave Doboj, građani su ponovo bijesni, ali bijes iskaljuju samo na društvenim mrežama.

Uz psovke i pogrdne riječi na račun lokalne vlasti i gradonačelnika Obrena Petrovića pljušte negativni komentari na novi trošak, ali ozbiljna građanska inicijativa, sve su prilike, opet će izostati.

Vozilu starom tri godine, koje je tada plaćeno više od 170.000 KM, izgleda da je istekao rok trajanja, pa Gradska uprava Doboj ponovo, kako je objavio portal "Capital", kupuje novi automobil, ali ovog puta šezdesetak hiljada KM jeftiniji.

"Šta to uopšte fali onom vozilu koje je kupljeno prije samo dvije ili tri godine? Mi apsolutno osuđujemo taj potez gradskih vlasti, smatramo to neopravdanim i nedopustivim", rekla je Sanja Vulić, odbornica SNSD-a.

"Jasno je da voze automobile skuplje nego što ih vozi predsjednik Republike ili predsjednik Vlade. Imaju plate ili primanja mnogo veća nego što ih imaju državni funkcioneri i niko ih ništa ne pita. Nažalost, građani to na određeni način tolerišu. Na izborima glasaju za ovakvu vlast", izjavio je Srđan Todorović, odbornik SP-a.

Polovinom januara zaključen je ugovor vrijedan 94.999 KM bez PDV-a sa preduzećem "Autorad" iz Pelagićeva kao jedinim ponuđačem na tenderu za nabavku novog putničkog vozila za potrebe Gradske uprave.

Sa uračunatim PDV-om vrijednost novog vozila dostiže 111.148 KM. O kojoj robnoj marki je riječ nismo uspjeli doznati, a poznavaoci četvorotočkaša tvrde da se to može samo pretpostaviti.

"Toliku vrijednost može imati samo audi, jer ma koliko škoda ili VW bili 'napucani' sa ne znam koliko dodatne opreme, ne mogu prelaziti 80.000 ili 90.000 KM. Ovo može biti audi ili neki 'slabiji' BMW", kaže naš izvor.  

U svom voznom parku Gradska uprava je već imala BMW X5 koji je još 2011. godine nabavljen za nešto više od 140.000 KM, a navodno je četiri godine kasnije novog vlasnika dobio u Gacku.

Na pitanja zašto se ponovo nabavlja skupocjeno vozilo, ko će ga koristiti i kako vlast gleda na negativne komentare javnosti, nismo dobili odgovor jer nam se niko od predstavnika GU nije javljao na telefon.

U opoziciji kažu da dok lokalna vlast ima skupštinsku većinu, građanima ostaju samo dvije stvari:

"Da dobro pamte šta i kako rade gradske vlasti, pa da to na izborima kazne, a ne nagrade, a druga varijanta je da pokrenu inicijativu zajedno sa nama da idemo na vanredne izbore, da izglasamo nepovjerenje gradskoj vlasti i gradonačelniku", navela je Sanja Vulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije