Gradovi

Petrović sprema konferenciju o izvinjenju

Petrović sprema konferenciju o izvinjenju
Foto: N.N. | Petrović sprema konferenciju o izvinjenju

DOBOJ - Sedam dana nakon što je kolektiv dobojske Osnovne škole "Dositej Obradović" od gradonačelnika Doboja zatražio izvinjenje za njegove izjave, on je poručio da će o tome sljedeće sedmice.

"O tome ćemo sljedeće sedmice, biće konferencija za to", naveo je Petrović kratko.

Da li je riječ o konferenciji za medije - nismo uspjeli dokučiti, ali izvjesno je da će se školom i njenim direktorom Vedranom Gligorićem, odbornikom SP-a, baviti Skupština grada na sjednici krajem mjeseca.

Pisanje medija o polemici prvog čovjeka Doboja i ove osnovne škole preko "sedme sile" natjerala je Dragana Markovića, člana Saveza nacionalnih manjina RS, da posjeti ovu obrazovnu ustanovu i provjeri tvrdnje od strane Petrovića da su u njoj narušeni međunacionalni odnosi te da u posljednjih pola godina ima netrpeljivosti.

Nakon razgovora sa đacima i nastavnicima došao je, kaže, do zaključka da u toj školi nema takvih problema.

"Narušavanje nacionalnih odnosa je krupno pitanje u našim sredinama, inače, gdje mi živimo. Ja sam to iznio na nivou BiH s obzirom na to da sam član Vijeća nacionalnih manjina BiH. Dobio sam zadatak da obiđem tu školu i vidim da li ima ili nema nekih problema vezano za nacionalne manjine, a i za druge narode", kaže Marković.

Školu "Dositej Obradović", između ostalih, pohađa i 11 đaka romske nacionalnosti, pa je to bio jedan od razloga zašto se međunacionalnim odnosima u ovoj obrazovnoj ustanovi pozabavio Marković.  

On smatra da je politika učinila svoje i da se zbog toga škola našla na tapetu.

"Neke političke organizacije žele da satanizuju tu školu ili njeno rukovodstvo. Smatram da ta škola radi normalno i nije potrebno da se tu stvaraju tenzije", ustvrdio je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije