Gradovi

Pileći otpad završio u izvorima vode za piće

Pileći otpad završio u izvorima vode za piće
Pileći otpad završio u izvorima vode za piće

KOTOR VAROŠ - Znatan dio pilećeg otpada koji je firma za preradu pilećeg mesa "Jata" iz Kotor Varoša deponovala na lokalitetu Hrastova kosa, sa lijeve strane magistralnog puta Banjaluka - Doboj, završio je u izvorima vode za piće, i trenutno je ugroženo više od 40 domaćinstava u Mjesnoj zajednici /MZ/ Maslovare.

Policijskom istragom utvrđeno je da je firma "Jata" na ovom lokalitetu deponovala ogromne količine kokošjeg perja, iznutrica i nožica.

Čim su otkrili šta se dešava mještani MZ Maslovare zatvorili su rezervoare sa vodom, i sada se snalaze kako umiju.

Mještane najviše zabrinjavaju nepristupačan teren i mogući problemi prilikom sanacije terena, kao i to što voda iz izvora neće moći da se pije u skorije vrijeme.

Po prijavi građana sa područja MZ Maslovare juče je postupila Komunalna policija, koja je izvršila uviđaj, a opsežnom akcijom Komunalne policije i nadležnih službi Policijske stanice Kotor Varoš nastavljen je komunalno-policijski nadzor u središtu pravnog lica koje je deponovalo klaonički otpad na ovom lokalitetu.

"Služba Komunalne policije preduzela je mjere i radnje propisane odredbama Zakona i odluci o komunalnom redu opštine Kotor Varoš. Izdat je prekršajni nalog za prekršaj i pisano rješenje o obavezi čišćenja i odvoza zatečene količine klaoničkog otpada", rekao je Srni koordinator službe za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš Milenko Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije