Gradovi

Počela sanacija boračke zgrade u Kravci

Počela sanacija boračke zgrade u Kravci
Počela sanacija boračke zgrade u Kravci

BRATUNAC - U Kravici kod Bratunca danas je počela obnova dijela boračke zgrade, u kojoj su 17. novembra izgorjela četiri stana, dok je preostalih osam devastirano prilikom gašenja požara i prokišnjavanja.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović rekao je novinarima da je sredstva za tu namjenu od 114.000 KM obezbijedila Vlada Republike Srpske, koja je vlasnik tog stambeno-poslovnog objekta.

"Predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske odmah su nakon požara ponudili pomoć za saniranje štete i obezbjeđivanje alternativnog smještaja za porodice koje su ostale bez krova nad glavom", rekao je Mlađenović.

On je istakao da je opština obezbijedila za četiri porodice alternativni smještaj i novčanu pomoć po 500 KM.

"Osim toga, Crveni krst ove opštine obezbijedio je pakete hrane, posteljine i posuđa za svih 12 porodica iz te zgrade", rekao je Mlađenović.

Vujadin Savić, vlasnik bratunačkog preduzeća "Progres" koje izvodi radove na ovom objektu, kaže da će za desetak dana postaviti krovnu konstrukciju i pokriti objekat.

"Zatim ćemo nastaviti sa unutrašnjim zanatskim radovima, koje ćemo završiti za dva mjeseca i do kraja januara iduće godine stanovi će biti useljivi", najavio je Savić.

Požar u boračkoj zgradi izbio je u stanu Božane Milošević iz kojeg se vatrena stihija brzo proširila na krov i ostale stanove u potkrovlju.

Pričinjena je velika materijalna šteta, ali nije bilo ljudskih žrtava, jer su stanari spaseni brzom intervencijom mještana Kravice i bratunačkih vatrogasaca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije