Gradovi

Počela vakcinacija protiv gripa

Počela vakcinacija protiv gripa
Počela vakcinacija protiv gripa

KOZARSKA DUBICA - U Domu zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici počela je besplatna vakcinacija protiv gripa, a vakcine je za 300 pacijenata iz rizičnih grupa obezbijedio Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Pravo na besplatnu vakcinu protiv sezonskog gripa imaju pacijenti na hemodijalizi, oni koji boluju od insulin-zavisnog dijabetesa i pacijenti koji su imali neku od komplikovanih operacija na srcu.
Pravo imaju i djeca liječena od reumatske groznice sa promjenama na srcu, djeca oboljela od cistične fibroze, osobe koje boluju od mišićne distrofije i multipla skleroze, te osobe koje su završile sa hemoterapijom, a trenutno nemaju simptome bolesti.

Vakcinacija se preporučuje svim osobama i djeci starijoj od šest mjeseci, posebno hroničnim bolesnicima, osobama starijim od 65 godina, djeci, zdravstvenim radnicima i zaposlenima u sektorima i službama od javnog značaja kao što su policija, prosvjeta i komunalna preduzeća.

Vakcinacija za rizične grupe pacijenata obavlja se u Domu zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici, u Higijensko-epidemiološkoj službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije