Gradovi

Počeo Mažoret fest

Počeo Mažoret fest
Počeo Mažoret fest

DOBOJ - Treći festival različitih kultura pod nazivom "Mažoret fest - Doboj 2014", koji je otvoren večeras, održava se pod motom "Igra i ples".

Dvodnevni festival otvorio je privrednik iz Doboja Murvet Barjaktarević, koji je učesnicima poželio lijepo druženje, igru i ples.

"Mažoret fest" je počeo defileom Ulicom Svetog Save, nakon čega je na poligonu Gradskog stadiona sportskih igara krenulo predstavljanje učesnika.

Organizator festivala Dragan Marković rekao je Srni da na ovogodišnjoj manifestaciji učestvuje tridesetak kulturno-umjetničkih društava i mažoret-klubova koji će kroz igru i ples predstaviti kulture i običaje različitih područja.

Prema njegovim riječima, nakon revijalnog dijela, drugog dana biće održano takmičenje mažoretkinja u 22 discipline i četiri kategorije.

Marković je izrazio žaljenje što grad Doboj i Vlada Republike Srpske nisu finansijski podržali ovogodišnju manifestaciju, što je umanjilo broj učesnika iako je interesovanje bilo veliko.

Treći međunarodni festival različitih kultura "Mažoret fest - Doboj 2014" organizuje Klub dobojskih mažoretkinja u saradnji sa Savezom nacionalnih manjina regije Doboj, Kulturno-umjetničkim društvom "Gradina" iz Doboja, Savezom mažoretkinja BiH i Turističkom organizacijom Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije