Gradovi

Počeo sa radom info-kiosk u centru Prijedora

Počeo sa radom info-kiosk u centru Prijedora
Počeo sa radom info-kiosk u centru Prijedora

PRIJEDOR - U glavnoj ulici u Prijedoru počeo je sa radom internet kiosk za promociju turističke ponude grada, koji će biti na raspolaganju u okviru projekta "Biciklom za turizam bez granica".

Projekt menadžer Goran Rodić rekao je da je svrha info-izloga promocija i unapređenje turizma, te informisanje kako lokalnog stanovništva tako i turista o svim dešavanjima i manifestacijama koji se u tom trenutku realizuju na području grada Prijedora.

"U pitanju je interaktivni portal, takozvani 'internet izlog' koji je osjetljiv na dodir, a čiji se sadržaj svakodnevno ažurira i dopunjava", rekao je Rodić i dodao da će nastojati da taj sadržaj bude što je moguće ažurniji i aktuelniji.

Trenutno se na info-izlogu nalaze veb sajtovi grada Prijedora, turističkih organizacija Prijedora i Kozarske Dubice, Nacionalnog parka, Agencije "Preda", te ostali bitni linkovi koji unapređuju ponudu Prijedora.

Nosilac projekta je Agencija za ekonomski razvoj "Preda", a partneri su, budući da je riječ o projektu prekogranične saradnje, Regionalna razvojna agencija Sisačko-moslovačke županije "Simora", Nacionalni park "Kozara" i Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica.

Projekat "Biciklom za turizam bez granica", čija je realizacija počela prije 18 mjeseci, namijenjen je razvoju turizma u pograničnom području BiH i Hrvatske - konkretno na području Nacionalnog parka Kozara i Parka prirode Lonjsko polje - a finansira se iz fonda IPA, druga komponenta.

Projekat obuhvata uređenje 15 kilometara puta u Nacionalnom parku Kozara, duž kojih će biti uređena biciklistička staza od Mrakovice do graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici, gdje će se spojiti sa postojećom biciklističkom stazom u Hrvatskoj.

Istovremeno, sa hrvatske strane, u Parku prirode Lonjsko polje kvalitet biciklisticke staze biće poboljšan, staza označena signalizacijom, u skladu sa standardom Evropske biciklističke federacije, i uključena u mrežu evropskih biciklističkih puteva.

Vrijeme realizacije projekta je dvije godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 330.067 evra, od čega je vrijednost projekta u BiH 137.378 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije