Gradovi

Početak izgradnje veznog puta na području Nevesinja

Početak izgradnje veznog puta na području Nevesinja
Foto: Srna | Početak izgradnje veznog puta na području Nevesinja

NEVESINJE - Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović označili su danas u naselju Kilavci početak izgradnje veznog puta između magistralnog puta Nevesinje-Gacko i regionalnog puta Nevesinje-Berkovići.

Nešić je rekao da je vrijednost projekta 270.000 KM i da će izgradnjom ove saobraćajnice biti riješena "konfliktna" tačka koja je naročito bila sporna za teretna vozila i autobuse.

"Kolovozna traka biće široka 8,5 metara, a predviđena je i pješačka staza širine 1,5 metara", rekao je on.

Nešić je naglasio da je ovo samo jedan u nizu projekata koje realizuju "Putevi Republike Srpske" sa opštinom Nevesinje.

Avdalović je istakao značaj ovog projekta, ne samo za prigradska naselja koja će povezivati ovaj put, nego i za cijelu opštinu Nevesinje.

"Ovim spojnim putem mi rješavamo problematičnu tačku koja je sa stanovišta bezbjednosti bila veoma opasna. Olakšavamo i kretanje ljudima od Berkovića ka Gacku i obrnuto", rekao je Avdalović.

On je dodao da je opština Nevesinje prošle godine uradila projektnu dokumentaciju, a da će radove finansirati "Putevi Republike Srpske".

Nešić će danas uvesti i izvođača u radove modernizacije regionalnog puta Avtovac-granica Crne Gore, a u Bileći će održati radni sastanak o izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog i regionalnog puta Bileća-Nikšić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije