Gradovi

Počinje izgradnja mosta u Zalužanima

Počinje izgradnja mosta u Zalužanima
Počinje izgradnja mosta u Zalužanima

BANJALUKA - Izgradnja novog mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima kod Banjaluke počeće u ponedjeljak, 28. aprila, saopšteno je iz javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske".

Za izvođača radova, kao najpovoljniji ponuđač na tenderu izabrano je preduzeće "Mg mind" iz Mrkonjić Grada, a vrijednost radova je 550.000 KM.

Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana početka gradnje.

Prema projektnoj dokumentaciji, novi most imaće dvije saobraćajne trake po tri metra širine, pješačke staze sa obje strane mosta od po jedan metar, te će ukupna projektovana širina budućeg novog mosta biti devet metara.

Konstrukcija budućeg mosta sastojaće se od sedam betonskih glavnih nosača osovinskog raspona 20,2 metra.

U saopštenju se navodi da su Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske i Područna privredna komora Banjaluka usaglasili rješenje o izmjeni režima saobraćaja na tom području, kojim su regulisani načini odvijanja saobraćaja i alternativni pravci u naselju Zalužani za vrijeme odvijanja radova na izgradnji novog mosta.

Za vrijeme izvođenja radova na izgradnji novog mosta, saobraćaj preko postojećeg mosta biće u potpunosti obustavljen, što će biti obilježeno adekvatnom saobraćajnom signalizacijom.

Tokom izvođenja radova, vozačima je predloženo korištenje alternativnog pravca dijelom magistralnog puta Banjaluka - Laktaši /Prijedorska petlja - petlja Trn/, te regionalni put Derviši - Trn - Klašnice, uz napomenu da je obavezno poštivanje saobraćajne signalizacije i prilagođavanje vožnje stanju i uslovima na putu.

Izvođač radova "Mg mind" će za potrebe pješaka izgraditi poseban most, koji će moći koristiti i biciklisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije