Gradovi

Počinje rekonstrukcija zgrade Administrativne službe opštine Bileća

Počinje rekonstrukcija zgrade Administrativne službe opštine Bileća
Počinje rekonstrukcija zgrade Administrativne službe opštine Bileća

BILEĆA - Rekonstrukcija zgrade Adiministrativne službe opštine Bileća počeće sutra, a vrijednost radova je 2,5 miliona KM, potvrdio je Srni načelnik opštine Dragan Babić.

Babić je rekao da će se opština kreditno zadužiti, te napomenuo da je to njeno prvo zaduženje i da zbog toga to neće biti veliki udar na opštinski budžet.

"Već su urađeni pripremni radovi, a nakon rekonstrukcije zgrade sve administrativne službe biće na jednom mjestu, što će znatno olakšati rad zaposlenih, a građani će na brži način moći da završe potrebnu papirologiju i dobiju neku uslugu", pojasnio je Babić i podsjetio da su do sada administrativne službe bile smještene u dvije zgrade.

Prema njegovim riječima, zgrada Administrativna službe opštine rađena je u vrijeme Austrougarske, prije više od 100 godina, tako da je postala nefunkcionalna.

U okviru rekonstrukcije dogradiće se i potkrovlje, a ukupna površina korisnog prostora biće oko 2 000 metara kvadratnih.

U opštini kažu da će do završetka radova administrativne službe biti izmještene na nekoliko lokacija, ali da građani neće biti uskraćeni ni za jednu uslugu.

Radovi na adaptaciji zgrade trebalo bi da budu završeni sredinom naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije