Gradovi

Pojeftinio kilovat-čas i uvedena taksa za mjerno mjesto

Pojeftinio kilovat-čas i uvedena taksa za mjerno mjesto
Pojeftinio kilovat-čas i uvedena taksa za mjerno mjesto

BRČKO - Potrošači na području Brčko distrikta od 1. januara plaćaće kilovat-čas električne energije jeftinije od 3,5 do 11 odsto, ali je uvedena i taksa na mjerno mjesto od 5,15 KM, rekao je danas šef radne jedinice "Elektrodistribucija" u Javnom preduzeću "Komunalno Brčko" Armin Drapić.

"Cijena struje u srednjoj tarifi smanjuje se za 3,56 odsto, a potrošači koji imaju dvotarifna brojila kilovat-čas će plaćati manje do 10,76 odsto", precizirao je Drapić.

On je napomenuo da je Regulatorna agencija za energetiku u BiH uvela mjesečnu naknadu od 5,15 KM po mjernom mjestu za svih 35.000 potrošača u distriktu.

Prema Drapićevim riječima, u "Komunalnom Brčko" uveliko se radi na sklapanju ugovora za snabdijevanje strujom za 2015. sa nekim od proizvođača iz okruženja.

"S obzirom da putem dva javna konkursa nije postignuto potpisivanje ugovora ni sa jednim ponuđačem, sačinjen je aneks ugovora sa 'Elektroprivredom Republike Srpske' kako bi bilo obezbijeđeno normalno snabdijevanje strujom građana na području distrikta", rekao je Drapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije