Gradovi

Pokazna vježba Kluba ekstremnih sportova "Kondor"

Pokazna vježba Kluba ekstremnih sportova "Kondor"
Foto: N.N | Pokazna vježba Kluba ekstremnih sportova "Kondor"

SANSKI MOST - Članovi Kluba ekstremnih sportova "Kondor" iz Sanskog Mosta održali su u nedjelju na lokalitetu napuštenog kamenoloma, u blizini naselja Zdena, pokaznu vježbu spašavanja unesrećenih u uslovima nepristupačnog terena.

Prema riječima predsjednika ovog kluba Edina Seferovića, ovom prilikom su demonstrirali različite tehnike te pokazali visok stepen obučenosti. "Spremni smo da u svako doba priskočimo u pomoć i spašavamo ljudske živote i materijalna dobra. Ovom prilikom pokazali smo na koji način se povrijeđene osobe mogu transportovati pomoću žičane sajle, a isprobali smo i novo terensko vozilo koje smo dobili od općinskih vlasti", istakao je Seferović.

Njihovoj vježbi je prisustvovao Faris Hasanbegović, načelnik općine Sanski Most, te podsjetio na doprinos članova ovog kluba u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara tokom katastrofalnih poplava koje su prije nešto više od tri godine pogodile Sanski Most.

"Tada smo se uvjerili koliko znači jedan dobro uvježbani tim spasilaca, pa smo u proteklom periodu realizovali nekoliko projekata i opremili ovaj klub neophodnom opremom i sredstvima za spašavanje", istakao je Hasanbegović.  Klub ekstremnih sportova "Kondor" inkorporiran je u lokalni sistem civilne zaštite u ovoj lokalnoj zajednici i danas broji tridesetak članova svih uzrasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije