Gradovi

Pokazna vježba vatrogasaca u Derventi

Pokazna vježba vatrogasaca u Derventi
Pokazna vježba vatrogasaca u Derventi

DERVENTA - Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa organizovali su danas taktičko-pokaznu vježbu na Osnovnoj školi "Nikola Tesla".

Starješina derventskih vatrogasaca Slaven Pijetlović rekao je da je cilj vježbe provjera plana evakuacije, odnosno koliko su pojedina lica u školi upoznata o tome, kao i da se provjeri sposobnost svih učesnika u vježbi i spremnosti reagovanja u složenim i kompleksnim situacijama.

"Ovo je bila teška i kompleksna vježba, radili smo pod punom opremom, što zahtijeva dobru psiho-fizičku spremnost vatrogasaca. Sve je proteklo onako kako smo zamislili", ocijenio je Pijetlović.

On je naglasio da postoji plan tehničkog opremanja vatrogasne službe, za šta su obezbijeđena novčana sredstva.

"Planom tehničkog opremanja iz budžeta opštine biće uloženo 560.000 maraka i dodatno je obezbijeđeno još 140.000 putem Vatrogasnog saveza", rekao je Pijetlović i dodao da je saradnja s načelnikom opštine Miloradom Simićem veoma dobra.

Simić je ocijenio da su vatrogasci izabrali idealno mjesto za pokazivanje opremljenosti i obučenosti, te da su pokazali kako treba postupati u slučaju požara, zemljotresa i drugih prirodnih nepogoda.

"Prethodne godine smo štedjeli i u toku je nabavka vatrogasnih vozila, kao i ostale opreme za vatrogasce i civilnu zaštitu. U planu je da naredne godine idemo u formiranje isturenog odjeljenja vatrogasne jedinice u Osinji", rekao je Simić.

Vježba je izvedena u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta, pripadnicima Policijske stanice Derventa i službom Doma zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije