Gradovi

Poljuljana većina, predsjednik SO Bileća dao ostavku

Poljuljana većina, predsjednik SO Bileća dao ostavku
Foto: N.N. | Poljuljana većina, predsjednik SO Bileća dao ostavku

BILEĆA - Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Bileća Radoslav Brčić do subote će biti izbačen iz stranke, jer se na posljednjem skupštinskom zasjedanju, koje je održano danas, suprotstavio stranačkom taboru i glasao suprotno njihovim stavovima.

I odbornik Ujedinjene Srpske Saša Radan  je glasao suprotno koalicionoj većini, pa je na taj način u Bileći ponovo poljuljana skupštinska većina okupljena oko SNSD-a i načelnika Bileće Miljana Aleksića.

Alkesić je kazao da je samo Brčićevo ponašanje i davanje ružnih kvalifikacija pojedinim ljudima, kao i ponašanje suprotno stranačkim dogovorima, ovog odbornika dovelo do toga da bude isključen iz SNSD-a.

"Sad smo svjesni da nema u nečovjeku druga i već sutra će biti izbacivanja iz stranke, jer su i ozbiljnim članovima stranke i građanima Bileće dosadile priče da je grad u kolapsu, a vidjeće da će ove godine u Bileću biti uloženo više nego u proteklih 20 godina", kazao je danas Aleksić.

On  tvrdi da će već na idućoj sjednici imati jasnu skupštinsku većinu, jer, kako je kratko komentarisao, imaju i oni poput opozicije svoje metode.

Odbornik Brčić, međutim, tvrdi da ne može biti izbačen iz stranke, jer je u njoj od osnivanja i mnogo prije nego većina sadašnjih bilećkih lidera.

"Iz stranke me može istjerati samo predsjednik Milorad Dodik, a što se tiče optužbi da sam neprimjereno govorio, rekao sam samo istinu i uopšte nisam imao namjeru blatiti ljude, niti sam to radio", tvrdi Brčić.

Bilećki odbornici su, međutim, bez obzira na nesuglasice, većinom glasova prihvatili ostavku predsjednika Skupštine opštine Blaža Vujovića, a o novom imenu na čelu ovog skupštinskog tijela će se raspravljati tek na idućem zasjedanju.

Na sjednici je izglasan i opoziv zamjenika predsjednika SO Bileća Branka Aleksića, koji se nakon skupštinske pauze nije vratio na sjednicu, pa su u njegovom odsustvu odbornici izglasali opoziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije