Gradovi

Pomoć dječijem obdaništu u Šamcu

Pomoć dječijem obdaništu u Šamcu
Pomoć dječijem obdaništu u Šamcu

ŠAMAC - Dječijem obdaništu "Radost" u Šamcu danas su dopremljene igračke i didaktički materijal, donacija Crvenog krsta Švajcarske.

Predstavnica švajcarskog Crvenog krsta u BiH Mihela Hunić podsjetila je da su ovom obdaništu prije poplava dali istu donaciju, ali da je voda sve uništila.

"Donacija je dio velike akcije koju švajcarski Crveni krst svake godine kupuje sa stanovnicima i onda to volonteri pakuju i šalju po cijelom svijetu gdje je pomoć potrebna. U BiH se već godinama dijeli obdaništima, školama i socijalno ugroženim ljudima", navela je Hunićeva.

Sekretar šamačkog Crvenog krsta Danica Radulović rekla je da je za 800 porodica u Šamcu koje su bile poplavljene Crveni krst iz Švajcarske podijelio po 2.000 KM pomoći. 

"Donirao je 60 sušilica, mašine za pranje prostorija, sredstva za higijenu, hrana, garderoba", podsjetila je Radulovićeva.

Ona je navela da je današnji donator svojim novcem obnovio prostorije Crvenog krsta u Šamcu, u šta je uloženo 20.000 KM, dok su hiljadu evra dali za kompjuter i opremu.

Prema njenim riječima, ove dvije humanitarne organizacije uradile su niz projekata i trenutno rade na ozelenjavanju grada.

Direktor Dječijeg obdaništa "Radost" Vida Stajić zahvalila je za pomoć i dodala da švajcarski Crveni krst trenutno obnavlja dvorište obdaništa.

Poslije katastrofalnih majskih poplava, Crveni krst iz Švajcarske dopremio je u Šamac, Odžak, Domaljevac i Orašje pomoć u vrijednosti četiri miliona švajcarskih franaka. /kraj/spa/msb/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije