Gradovi

Pomoć timova iz Italije i Turske Bijeljini

Pomoć timova iz Italije i Turske Bijeljini
Pomoć timova iz Italije i Turske Bijeljini

BIJELJINA - Više od 250 mladih u Bijeljini uključilo se danas u akciju čišćenja grada od otpada sa poplavljenog područja.

Iz grada je juče odvezeno 500 tona kabastog otpada, a radnicima gradskog preduzeća "Komunalac" u ovom poslu su pomagale kolege iz susjedne opštine Lopare.

U Bijeljinu danas dolazi 120 italijanskih vatrogasaca koji će pomagati na sanaciji poplavljenog terena, najavljeno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ove ekipe biće angažovane u prigradskom naselju Dvorovi gdje je izuzetno otežano izvlačenje vode iz zaostalih "džepova".

Sutra se očekuje i dolazak tima iz Turske koji će biti angažovan na crpanju vode u gradskom području, gdje postoji nekoliko ovakvih "džepova" zaostale vode koja se danima ne povlači.

Iz zaplavljenih sela uz rijeku Savu juče je izvučeno oko 11 tona uginulih životinja.

U gradu je izvršena dezinfekcija svih osnovnih i srednjih škola koje sutra nastavljaju sa radom.

Ekipama Doma zdravlja na dezinfekciji, koja traje u naseljima uz rijeku Drinu, pomažu dvije ekipe iz Crne Gore i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Prema ocjeni Gradskog štaba za vanredne situacije, stanje u Bijeljini se stabilizuje, mada nivo vode uz improvizovani nasip Dašnica na Savi sporo opada. U odnosu na juče, nivo vode manji je za 16 centimetara.

U gradu će danas biti ukinuti punktovi za podjelu hrane, a od sutra će dostavu hrane preuzeti Centar za socijalni rad i krovna nevladina organizacija "Kolosi" koja okuplja lica sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije