Gradovi

Pomoć za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija

Pomoć za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija
Pomoć za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija

ŠAMAC - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas rješenja o bespovratnoj pomoći za stambeno zbrinjavanje 36 porodica iz boračkih kategorija u Šamcu, vrijednosti 270.000 KM.

"Vlada Srpske je zacrtala da ove godine završi najhumaniji program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih i ratnih vojnih invalida u Republici Srpskoj koji je 2008. godine započela tadašnja Vlada Milorada Dodika", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je naglasila da, uprkos sanaciji od poplava koja traje, život u Srpskoj ne smije stati i da će Vlada nastaviti da provodi i sve važne, ranije započete programe.

Cvijanovićeva je najavila da će sutra u Šamcu biti započeta i izgradnja šest stanova za boračke kategorije, čime se u ovoj opštini završava projekat prioritetnog zbrinjavanja porodica poginulih i ratnih vojnih invalida.

Prema njenim riječima, u okviru istog programa u Šamcu je već ranije stambeno zbrinuta 121 porodica iz ove kategorije.

U obraćanju članovima porodica koje su danas dobile bespovratnu novčanu pomoć od po 8.000 KM za stambeno zbrinjavanje, Cvijanovićeva je rekla da ništa materijalno ne može da naknadi živote ugrađene u nastanak Republike Srpske, ali da Vlada nastoji da i materijalnim davanjima pomogne njihovim porodicama.

"Moramo da čuvamo Republiku Srpsku, imamo još mnogo stvari koje se moraju uraditi, mi smo još društvo u razvoju, država u nastajanju, a to je proces koji uvijek zahtijeva mnogo vremena, ponekad više decenija", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, važno je da postoji svijest o tome. "Važno je da znamo ko smo i šta smo, važno je da znamo šta smo stvorili i da želimo to da očuvamo", zaključila je Cvijanovićeva.

Supruga ratnog vojnog invalida druge kategorije Mara Bosić rekla je da im ova pomoć mnogo znači. "Poplava nam je uništila donji sprat, a krov nam je trošan i to nam je najbitnije za sanaciju", rekla je Bosićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije