Gradovi

Pomozite mladoj porodici koja živi u garaži punoj vlage

Pomozite mladoj porodici koja živi u garaži punoj vlage
Foto: N.N. | Pomozite mladoj porodica živi u garaži punoj vlage
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - Supružnici Asmir (26) i Senija (30) Kazić i njihov sedmogodišnji sin Ahmet (7) žive bez stalnih izvora primanja u veoma teškim uslovima u naselju Zdena, nadomak Sanskog Mosta, a njihov dom je djelimično preuređeni objekat koji je nekada služio kao garaža.

Njihova improvizovana kuća ispunjena je vlagom, krov prokišnjava na nekoliko mjesta, a stanari borave na hladnom betonu koji je zastrt prostirkama.

"Živimo od nadničarenja i sezonskih poslova, a suprug radi kao pomoćni radnik i reže drva za ogrijev. Međutim, zbog zimskog perioda posla već dugo nema, a ja sam u petom mjesecu trudnoće i liječnici kažu kako se ne smijem fizički naprezati", kaže Senija Kazić. Dodaje kako u posljednje vrijeme teško žive, te da više nisu u stanju da podmire sve životne troškove. "Vjerujte, ima dana kad smo više gladni nego siti, a zbog teške situacije odlučili smo zamoliti medije da ukažu na naš položaj, pa možda se neko sjeti da nam pomogne. Svaka vrsta pomoći je dobrodošla i mi smo unaprijed zahvalni", kaže Kazićeva.

Dodaje kako je prije nekoliko godina naslijedila objekat u kojem sada žive i da im je to jedina imovina.

"Sve što smo zaradili u proteklih nekoliko godina ulagali smo kako bismo od garaže napravili dom za život. Najviše se plašim za zdravlje sina i buduće bebe, jer je objekat pun vlage koja izbija na sve strane", dodaje ona. Kazićevi kažu kako nemaju rodbinu koja bi im pomogla te da im je najveća želja da do kraja izgrade objekat u kojem sada borave i prilagode za normalan život. Dobre ljude mole da im pomognu kako bi prebrodili trenutni težak period u životu. Svi koji žele da pomognu ovoj mladoj porodici mogu ih posjetiti na adresi Oslobodilačka bb ili uplatom sredstava na žiro račun: 110398166956 kod Nove banke.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije