Gradovi

Ponovo poplavljene kuće u Barama

Ponovo poplavljene kuće u Barama
Ponovo poplavljene kuće u Barama

DOBOJ - Vodostaj rijeke Bosne je 3,5 metara, odnosno četrdeset centimetara veći nego prije četiri sata, i u rezimu je redovne odbrane od poplava, ali Doboju ne prijeti opasnost od izlivanja ove rijeke, nego od Spreče i Usore, rečeno je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

"Rijeka Spreča je u takvoj situaciju da je skoro veća sada nego što je bila u maju, odnosno 15. maja, rijeka Usora takođe je veoma visoka iz razloga što je u Tesliću palo dosta kiše", izjavio je Milko Vidaković, šef Sluzbe Civilne zaštite, te dodao da je od bujičnih voda i potoka već poplavljeno nekoliko kuća u prigradskom naselju Bare, uz obalu Bosne, kao i nekoliko kuća u mjestu Stanari.

Dragan Vasilić, zamjenik gradonačelnika Doboja kazao je da je na sjednici Štaba donesen zaključak da se pozovu vlasnici i direktori javnih preduzeća s ciljem saradanje i pruzanja pomoći Štabu i građanima "kada je u pitanju mobilizacija njihovih materijalno - tehničkih sredstava, da pripreme materijalna sredstva i ljudstvo za nadolazeće vode", te dodao da je "teško procijeniti da li će ih biti".

"Isto tako je zaključeno da se od strane Civilne zaštite pozovu predsjednici svih mjesnih zajednica, povjerenici u mjesnim zajednicama, predsjednici ZEV-ova da se hitno organizuju na angazovanju građana na zaštiti zivota i materijalnih dobara u njihovim mjesnim zajednicama, odnosno zgradama", rekao je Vasilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije