Gradovi

Popucale cijevi, poplavljeni objekti

Popucale cijevi, poplavljeni objekti
Popucale cijevi, poplavljeni objekti

TREBINJE - Brojni stambeni i poslovni objekti u većini trebinjskih naselja poplavljeni su usljed odmrzavanja vodovodnih cijevi iz pukotina uzrokovanih ledom, rečeno je Srni u Javnom preduzeću "Vodovod".

Rukovodilac održavanja u "Vodovodu" Jefto Kašiković rekao je da je na razvodnom postrojenju "Elektroprenosa BiH" u Petrovom Polju jutros pukla unutrašnja hidrantska mreža, u "Novoteksu" su popucale unutrašnje instalacije, kao i instalacije u stambenoj zgradi u Garibaldijevoj ulici, što je dovelo do plavljenja ovih objekata.

Kašiković je napomenuo da je ista situacija i u mnogim kućama u Trebinju, a da su, za sada, najveću štetu pretrpjela naselja Gučina, Pridvorci, Petrovo Polje, Crnač, odnosno južni dijelovi grada.

On smatra da će sa odmrzavanjem tokom dana porasti i broj prijava potrošača kojima je pucanje cijevi prouzrokovalo plavljenje objekata.

Od jutros je angažovana cisterna Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, koja će tokom dana po utvrđenom rasporedu snabdijevati vodom za piće naselja gdje je evidentirano najviše štete od zamrzavanja.

Ako bude potrebe, cisterne će i narednih dana obilaziti trebinjska naselja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije