Gradovi

Posjeta ruskog mirotvorca Pavloviča opštini Lopare

Posjeta ruskog mirotvorca Pavloviča opštini Lopare
Foto: N.N. | Posjeta ruskog mirotvorca Pavloviča opštini Lopare
Srna

LOPARE - Načelnik opštine Lopare Rado Savić razgovarao je danas o mogućim ruskim investicijama u ovaj podmajevički kraj sa bivšim članom Generalštaba Ruske armije pukovnikom Mihailom Pavlovičem Lavrenenkom, koji je bio komandant Sjeveroistočne zone mirovne misije u BiH.

Savić je zahvalio Pavloviču na posjeti i rekao da je on imao značajnu ulogu u mirovnim snagama u postratnom periodu, a danas su razgovarali o projektu iz oblasti turizma u Loparama.

"Pavlovič je kao glavnokomandujući ruskih mirovnih trupa sjeveroistoka boravio u motelu `Vukosavci` koji se nalazi u okviru Spomen-parka u vlasništvu opštine Lopare i razgovarali smo o mogućnosti da se pronađe investitor u Rusiji koji bi mogao da osposobi motel, učini ga primamljivim za goste i tako obogati turističku ponudu Lopara", rekao je Savić novinarima.

On je istakao da je opština Lopare otvorena za saradnju i najavio da će investitor koji je zainteresovan za ovo ulaganje doći u posjetu u decembru.

Ruski mirotvorac Pavlovič rekao je nakon sastanka da mu je izuzetno zadovoljstvo što je ponovo u Loparama i što mu se ukazala prilika da pomogne srpskom narodu tako što bi doveo potencijalne investitore iz oblasti turizma i biznisa.

Pavlovič kaže da sada vodi nevladinu organizaciju humanitarnog karaktera koja objedinjuje mirotvorce koji su radili izvan Rusije.

Sutra će Mihal Pavlovič Lavrenenko posjetiti Manastir Svete Trojice u Tavni i pokloniti Jevanđelje rađeno u najvećoj pravoslavnoj radionici "Sofrino" u istoimenom ruskom gradu.

"Raduje me posjeta Manastiru Tavna koji je bio velika duhovna podrška ruskim vojnicima tokom boravka u mirovnoj misiji na ovim prostorima", rekao je Pavlovič.

Načelnik Savić i Pavlovič su tokom dana posjetili i motel "Vukosavci" u Spomen-parku u Loparama 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije