Gradovi

Potpredsjednik smijenjen iako je na bolovanju

Potpredsjednik smijenjen iako je na bolovanju
Potpredsjednik smijenjen iako je na bolovanju

DOBOJ - Odbornici Skupštine grada Doboj razriješili su dužnosti Zorana Lazića iz SNSD-a, potpredsjednika Skupštine grada, i pored toga što je on od avgusta prošle godine na bolovanju.

"Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, između ostalog, propisano je da jedinica lokalne samouprave može imati samo jednog potpredsjednika, od kojih je jedan  Zoran Lazić, koji iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da obavlja dužnost potpredsjednika, pa se pokreće inicijativa za njegovo razrješenje", kazao je Nikola Gavrić, drugi potpredsjednik dobojske Skupštine i predsjednik SDS-ovog Kluba odbornika.

Odbornici su tajnim glasanjem sa 22 glasa za i šest protiv razriješili Lazića dužnosti. Za razrješenje su osim odbornika skupštinske većine, SDS-a, SDP-a, DNS-a i NDP-a, navodno glasali i odbornici SDA i Liste za Doboj (SBiH, HSS-NHI), dok su protiv bili odbornici SNSD-a i SP-a.

U SNSD-u navode da je Lazićeva smjena sasvim logičan slijed, s obzirom na to da od septembra prošle godine nisu dio skupštinske većina.

Miodrag Marković, predsjednik dobojskog SNSD-a, ipak smatra da prema čovjeku koji je lošeg zdravstvenog stanja i čije liječenje iziskuje veoma velike troškove, u najmanju ruku nije humano postupati na ovaj način.

Laziću je Skupština grada, prije nego što ga je razriješila, odobrila jednokratnu novčanu pomoć za liječenje u iznosu od 10.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije