Gradovi

Predizborna trka u Doboju uveliko traje

Predizborna trka u Doboju uveliko traje
Predizborna trka u Doboju uveliko traje

DOBOJ - Pola mjeseca prije zvaničnog početka predizborne kampanje za lokane izbore, ljuti rivali SDS i SNSD u Doboju uveliko je vode organizujući stranačke skupove, mahom u ruralnim sredinama.

Kampanju je prvi započeo SDS, koji je organizovao seoske turnire u malom fudbalu, a kojima su prisustvovali kandidati za odbornike, te gradonačelnik Doboja Obren Petrović i kandidat Saveza za promjene za istu funkciju.

Danijel Jošić, nosilac SDS-ove liste za odbornike, pojasnio je da su kampanju podijelili na dva dijela, na pretkampanju i kampanju, koja počinje 2. septembra, te da su, osim u ruralnom, prisutni i u gradskom području.

"Imali smo niz manifestacija u gradu, počevši od 'Street work outa', odbojke na pijesku, a sprovodimo niz aktivnosti u seoskim područjima. SDS vrši završne obilaske i sastanke i mi smo sigurni pobjednici predstojećih lokalnih izbora. Mi smo završili kampanju, sada samo vršimo sumiranje rezultata, vršimo matematičku procjenu broja naših glasova i nemamo tu više šta da tražimo", rekao je Jošić.

Proteklog vikenda SDS-ov Aktiv žena je u Osječanima predstavio kulinarska umijeća svojih članica i aktivistkinja, a umalo da se susretnu s pristalicama SNSD-a, koji su istog dana, ali u večernjem terminu, u ovom selu na Trebavi organizovali konvenciju te stranke.

"Ono što mogu reći je da je definitivno krenula velika mobilizacija članstva, idemo konačno u veliku, istorijsku, dugo čekanu pobjedu SNSD-a u Doboju. U narednom periodu očekujemo dva velika, značajna momenta - referendum (o Danu RS) i otvaranje autoputa (dionice od Prnjavora do Doboja)", naveo je na konvenciji Miroslav Gavrić, v.d. predsjednika dobojskog SNSD-a.

"Došli smo na jednu od četiri konvencije koje ćemo u okolini Doboja organizovati. Sve u svemu zagrijavamo se do kraja ovog mjeseca, idućeg mjeseca imaćemo i pojedinačne projekte za svako posebno selo na Trebavi. U svakom slučaju pobjeda je sigurna", rekao je Milorad Živković, SNSD-ov kandidat za gradonačelnika.

Ni druge partije ne sjede skrštenih ruku i aktivne su na terenu, pa su tako svojevremeno endepeovci u jednom selu u FBiH, odakle potiču njihovi kandidati, priredili zavičajni sabor, koji je na jedan dan "ujedinio" dobojsku poziciju i opoziciju, jer su se svi odazvali pozivu organizatora, a tada je i NDP započeo kampanju.

"Mi smo s razlogom ranije krenuli u tu priču, zbog nekih turbulencija u partiji, i to je iziskivalo da ustabilimo redove, odnosno da napravimo novu infrastrukturu, i iz toga je proizašla prerana kampanja. Moj stav je poznat, ja sam vječito u kampanji i ozbiljno radim", kaže Sretko Đurković, nosilac NDP-ove liste kandidata za SG.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije