Gradovi

Prekinuta sjednica zbog nepripremljenosti članova vlade

Prekinuta sjednica zbog nepripremljenosti članova vlade
Prekinuta sjednica zbog nepripremljenosti članova vlade

BRČKO - Vanredna sjednica Vlade Brčko distrikta prekinuta je danas jer se pojedini članovi vlade nisu stigli upoznati o materijalima i biće nastavljena početkom iduće sedmice, potvrdio je zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić.

Predloženi dnevni red predviđao je da članovi Vlade razmatraju i usvoje Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterijuma za korišćenje novčanih sredstava sa pozicija grantova pojedincima i neprofitnim organizacijama za ovu godinu, po javnom pozivu Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, kao i za stambeno zbrinjavanje. 

Prema Kadrićevim riječima, koji je predsjedavao sjednicom, ako se uzmu u obzir obaveze pojedinih šefova odjeljenja, nije bilo dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu današnje sjednice. 

"Imali smo dovoljno razumijevanja da se ostavi još koji dan za proučavanje materijala  kako ne bismo došli u poziciju da se oni  koji se nisu pripremili za sjednicu osjećaju možda prevarenim u određenim odlukama, iako je sve čisto", rekao je Kadrić novinarima. 

On je negirao  da je prekid sjednice pokazatelj bilo kakve krize vlasti ili međusobnog nerazumijevanja članova Vlade.

"Smatram da ćemo već početkom iduće sedmice usvojiti te programe da možemo brzo reagovati i doznačiti sredstva sportskim klubovima, društvima u oblasti kulture, te omogućiti Odjeljenju za raseljena lica i izbjeglice da krene u realizaciju programa stambenog zbrinjavanja lica koja se žele integrisati u lokalnu zajednicu", rekao je Kadrić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije