Gradovi

Preraspodijeljena sredstva u programu investicionih ulaganja

Preraspodijeljena sredstva u programu investicionih ulaganja
Preraspodijeljena sredstva u programu investicionih ulaganja

NOVI GRAD - Skupština opštine Novi Grad usvojila je danas izmjene programa investicionih ulaganja, koji ostaje u dosadašnjem iznosu od oko 12 miliona, ali su korigovane stavke namijenjene za sanaciju mostova i vodosnabdijevanje.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za budžet i finansije Nataša Đurčić rekla je da su za 20.000 KM povećana sredstva za sanaciju mostova oštećenih u poplavama i sada ukupno iznose 36.010 KM, dok je za novi projekat vodosnabdijevanja usmjereno 30.000 KM.

Ona je navela da je riječ o projektima koji se finansiraju iz kredita komercijalnih banaka, a da je razlika od 50.000 KM preraspoređena sa projekta kanalizacionog sistema Blagaj za koji nisu obezbijeđena neophodna sredstva s viših nivoa vlasti.

Na današnjoj posebnoj sjednici lokalnog parlamenta usvojeni su programi utroška sredstava od posebnih naknada.

Naknade od eksploatacije mineralnih sirovina u iznosu od 84.060 KM raspoređena su za podršku razvoju malim i srednjim preduzećima, izgradnju sekundarnih vodovoda na seoskom području, uređenje putnih komunikacija i sistema vodosnabdijevanja u industrijskoj zoni Poljavnice i za sadnju zaštitnog dekorativnog pojasa kod platoa za kontejnere.

Naknade od korištenja privatnih šuma u iznosu od 17.937 KM predviđene su za projekte koji se odnose na šumsku infrastrukturu, za podizanje novih šuma, te njegu i zaštitu šuma.

Sredstva od posebnih vodnih naknada u iznosu od 82.434 KM raspoređena su za održavanje crpnih stanica, vodoutvrde i slivnika na desnoj obali Uni i za finansiranje izgradnje vodnih objekata i sistema, poboljšanje tehničkih, materijalnih i kadrovskih kapaciteta.

Odbornici su danas usvojili i odluku kojom je Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Donjem Duboviku dato pravo da raspolaže minibusom, koji će radnim danima prevoziti učenike, a vikendom sportiste iz Novog Grada na takmičenja u druge gradove.

Opština Novi Grad kupila je minibus, a 24.985 KM refundiraće Ministarstvo prosvjete i kulture na osnovu ranije postignutog dogovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije