Gradovi

Prijedor: Razbojnici oteli 17.000 KM u tržnom centru “Bingo” i pobjegli mopedom

Prijedor: Razbojnici oteli 17.000 KM u tržnom centru “Bingo” i pobjegli mopedom
Prijedor: Razbojnici oteli 17.000 KM u tržnom centru “Bingo” i pobjegli mopedom

PRIJEDOR - Policija u Prijedoru traga za razbojnicima koji su u četvrtak uveče opljačkali trgovinski centar "Bingo" u ovom gradu i oteli blizu 17.000 maraka.

Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor, u pitanju su dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika koja su nakon pljačke pobjegli mopedom.

Preciziraju kako je pljačka izvedena u naselju Svale, a da je policiji slučaj prijavljen oko 19 časova.

"Odmah nakon zaprimljene prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta, potvrdili navode prijave i izvršili uviđaj. O svemu je obaviješten i okružni tužilac u Banjaluci", rečeno je u CJB Prijedor. 

Kako saznajemo, razbojnici su  upali u tržni centar i prvo od radnice na kasi oteli 1.850 maraka pazara, a zatim su došli do mjenjačnice koja se nalazi u sklopu objekta. Tu su uz prijetnju oružjem od radnice na pultu oteli 15.000 maraka, nakon čega su pobjegli.

Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" razbojnici nisu bili uhapšeni, a izvor blizak istrazi nam je ispričao kako su u potragu uključene gotovo sve raspoložive snage policije u ovom gradu.

Inače, imovina i novac tržnog centra "Bingo" drugi put u nekoliko dana su se našli na meti pljačkaša.

Podsjećamo, četvorica razbojnika presrela su u ponedjeljak radnike obezbjeđenja tržnog centra "Bingo" u Ulici Ante Starčevića dok su iznosili novac i od njih oteli oko milion maraka.  Novca su se dočepali tako što su iz automatskog oružja otvorili vatru na obezbjeđenje, nakon čega su pobjegli u automobilu, koji je kasnije pronađen zapaljen.

Zanimljivo je da razbojnici od novca neće imati velike koristi jer je bio obilježen, a otvaranjem kutije u kojoj je nošen aktivirala se boja, zbog koje je bukvalno neupotrebljiv.

U januaru ove godine u akciji "Trojka" razbijena je grupa koja je iz "Binga" u Prijedoru i Doboju opljačkala oko 115.000 maraka. Na čelu grupe bio je Neven Nešković, koji je policiji poznat po brojnim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije