Gradovi

Prijedor među 32 lokalne zajednice u projektu PRO budućnost

PRIJEDOR - Grad Prijedor jedna je od 32 lokalne zajednice u BiH odabrane za učešće u USAID-ovom projektu "PRO budućnost", koji će se realizovati u naredne četiri godine, a čiji je fond milion KM, rekla je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Babić.

"Projektne aktivnosti uključiće mlade, nevladine organizacije, udruženja žena, vjerske zajednice, medije, različite nivoe institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti izgradnji pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa i boljem suživotu", navela je Babićeva.

Ona je dodala da će više detalja o konkretnim aktivnostima projekta biti poznato nakon prvog zajedničkog sastanka svih učesnika.

Projekat "PRO budućnost" /Povjerenje - Razumijevanje - Odgovornost za budućnost" uz podršku USAID-a provodiće humanitarna organizacija CRS - Katolik rilif servis /Catholic Relief Services/ u saradnji sa Fondacijom "Mozaik", Karitasom BiH, Forumom građana Tuzla i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka.

Na poziv svim lokalnim zajednicama u BiH prijavilo se njih 86, prvi krug prošle su 83, zatraženu dodatnu dokumentaciju dostavilo je njih 65, a "zeleno svjetlo" dobile su 32.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije