Gradovi

Pripreme za izbore u Doboju: Petrović se aktivirao, ostali zbijaju redove

Pripreme za izbore u Doboju: Petrović se aktivirao, ostali zbijaju redove
Pripreme za izbore u Doboju: Petrović se aktivirao, ostali zbijaju redove

DOBOJ - Dok u većini političkih partija u Doboju "zbijaju redove" i kalkulišu ko bi na predstojećim lokalnim izborima mogao biti kandidat za prvog čovjeka grada, aktuelni gradonačelnik Obren Petrović, koji tu funkciju obavlja više od 13 godina, već je započeo predizbornu kampanju.

Inače zatvoren i rijetko u javnosti dostupan, Petrović je izbornu godinu počeo pojačanim prisustvom u javnosti i medijima. Primjetno je i da je sve susretljiviji prema "sedmoj sili", a odnedavno se pojavljuje i na raznim manifestacijama.

Svojim prisustvom počastio je ljubitelje izvorne muzike, i to na jednom takvom koncertu, te se zatim družio sa Srbima raseljenim sa područja Sarajevsko-romanijske regije, koji su ga ugostili na tradicionalnom godišnjem druženju, kojem do sada Petrović nije prisustvovao.

Petrović ipak na pitanja o kandidaturi okoliša.

"Kako će stranke prihvatiti kandidature svih nas, to ćemo vidjeti", kaže Petrović i dodaje da sve zavisi od mišljenja iz centrale.

Nagađanja da bi umjesto kandidata Saveza za promjene, čemu se navodno protivi ovdašnji PDP, mogao biti nezavisni kandidat, Petrović nije želio komentarisati, niti kazati da li je o tome raspravljano u ovoj koaliciji koju čine SDS, PDP i NDP.

"Ne znam ja šta se sve raspravlja, nisam ništa shvatio", kazao je uz osmijeh Petrović.

Ko će biti kandidat za gradonačelnika u dobojskom SNSD-u ne otkrivaju jer im, kažu, prvo slijede izbori za predsjednika Gradskog odbora, a za tu poziciju se bore Vlado Đurđević, Milan Jovanović i Milorad Živković. Kandidaturom će se baviti, kažu, o tom-po tom.

Srđan Todorović, predsjednik dobojskog SP-a, kojeg dio javnosti već vidi u gradonačelničkoj fotelji, takođe je škrt na riječima.

"Nemam šta reći osim da će zajednički kandidat biti dogovaran unutar koalicije i da je zasad dogovoreno da ćemo kao, vjerujem, i u drugim gradovima imati zajedničkog kandidata i u Doboju", naveo je Todorović.

Ukoliko bi stranke vladajuće republičke koalicije SNSD, SP i DNS imale kandidata sa dignitetom, smatra Vasilije Šajinović, politički analitičar, i dobar poznavalac zbivanja u Doboju, aktuelni gradonačelnik i Savez za promjene na čelu sa SDS-om ne bi imali nikakve šanse za uspjeh na lokalnim izborima.

Podrška za obnovu

Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH, i delegacija Doboja dogovorili su nastavak traženja podrške od međunarodnih institucija za obnovu ovog grada koji je pretrpio ogromnu štetu u poplavama 2014. godine.

Ivanić je istakao da je najvažnije regulisanje rijeke Bosne i sprečavanje novih poplava. Dodao je da je razgovarano i o potencijalnim investicijama, te podsjetio da je u toku investicija koju podržava Vlada Azerbejdžana, a riječ je o fabrici koja bi zapošljavala veći broj ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije