Gradovi

Prnjavor u borbi protiv nasilja

Prnjavor u borbi protiv nasilja
Prnjavor u borbi protiv nasilja

PRNJAVOR - Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić potpisao je danas proglas povodom 25. novembra - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji obuhvata niz aktivnosti na području ove lokalne zajednice u narednih 16 dana, kao vid borbe protiv rodnog nasilja.

Gatarić kaže da je, nažalost, najčešći oblik rodnog nasilja upravo nasilje nad ženama, na šta lokalna vlast želi da ukaže.

"U ovom periodu biće obilježeno još 10-ak događaja ili datuma slične tematike. To su, prije svega, Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, Međunarodni dan osoba sa invaliditetima, godišnjica montrealskog masakra i Međunarodni dan ljudskih prava. Aktivnostima koje bude provodila naša lokalna zajednica pridružiće se i odbornici u Skupštini opštine", naveo je Gatarić.

On je naglasio da je Prnjavor jedna od rijetkih lokalnih zajednica u BiH u kojoj se posebno poštuje polna zastupljenost. 

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su većina mojih saradnika žene. Šef mog kabineta, kao i šest od osam načelnika odjeljenja opštinske administracije su žene", istakao je Gatarić.

Ujedinjene nacije su 1999. godine posebnom rezolucijom potvrdile 25. novembar kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije