Gradovi

Proljećno uređenje Bijeljine

Proljećno uređenje Bijeljine
Proljećno uređenje Bijeljine

BIJELJINA - Više od 2.000 metara kubnih komunalnog otpada biće uklonjeno sa divljih deponija u Bijeljini koje se nalaze na 25 lokacija u gradu, izjavio je Srni načelnik Komunalne policije Radenko Lukić.

Prema njegovim riječima, saniranje divljih deponija dio je tradicinalne akcije "April, mjesec čistoće", a za ovaj posao namijenjeno je 20.000 KM iz gradskog budžeta.

Od početka proljećnog uređenja grada, u Bijeljini je pokošeno oko 5.000 metara kvadratnih javnih zelenih površina i u toku je košenje obala kanala Dašnica, dužinom od četiri kilometra.

Lukić ističe da je ove godine prvi put obavljeno pranje svih gradskih ulica koje imaju izgrađenu kišnu kanalizaciju, a po završetku akcije u aprilu pranje ulica u gradu biće nastavljeno po predviđenom programu, koji je izradilo Odjeljenje za stambeno komunalne poslove.

U velikom gradskom parku do sada je posječeno 30 stabala, od 94 drveta koja su se osušila u prethodnom periodu.

Lukić najavljuje da će sadnja novih stabala uslijediti na jesen.

U dosadašnjem toku akcije "April, mjesec čistoće" učenici i nastavnici bijeljinskih osnovnih škola u školskim dvorištima zasadili su po nekoliko stabala katalpe, listopadnog brzorastućeg drveta koje dostiže visinu i do 20 metara, dok su zaposleni u gradskoj upravi zasadili četiri platana u parku.

Prema Lukićevim riječima, u nastavku akcije proljećnog uređenja grada aktivisti omladinskih organizacija u Bijeljini ukloniće grafite kojim su unakažene fasade zgrada u centru grada i ofarbati žute stubiće koji sprečavaju parkiranje na zelenim površinama.

Uspješno završena sezona grijanja

Sezona grijanja u Bijeljini koja se danas završava bila je uspješna za gradsku Toplanu i za korisnike, izjavio je Srni direktor Toplane Radomir Marjanović.

On je napomenuo da u sezoni nije bilo problema na postrojenjima ni prekida u isporuci toplotne energije do krajnjih korisnika, a blaga zima sa prosječnom temperaturom iznad uobičajenog prosjeka omogućila je i manju potrošnju uglja.

Gradska toplana zagrijava 70.000 metara kvadratnih prostora, a 90 odsto korisnika su fizička lica.

Marjanović kaže da je naplata potraživanja oko 80 odsto.

Postojenja Toplane su do kraja aprila u pripravnosti u slučaju pogoršanja vremenskih prilika, a nakon toga počinju pripreme za redovan godišnji remont. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije