Gradovi

Prvo plivanje za časni krst

Prvo plivanje za časni krst
Prvo plivanje za časni krst

KOTOR VAROŠ - U opštini Kotor Varoš na Bogojavljenje, 19. januara, prvi put će biti organizovano plivanje za Časni krst u rijeci Vrbanji.

Ideja o održavanju ove manifestacije, za koju je prijavljeno 20 takmičara, potekla je od Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.

Organizartor je dobio blagoslov crkvene opštine, a podršku ovoj manifestaciji dao je i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Takmičenje će biti održano na rijeci Vrbanji u naselju Kotor, a dužina staze je 33 metra, što simbolizuje broj Isusovih godina u ovozemaljskom životu.

"Svi koji taj dan uđu u vodu dobijaju blagodet i simbolični su pobjednici", rekao je Slobodan Petrović, predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije i jedan od inicijatora viteškog takmičenja.

On kaže da će svi prijavljeni takmičari morati da obave ljekarski pregled i da će tek nakon mišljenja ljekara biće odlučeno da li mogu da plivaju.

Podršku ovom događaju pružili su, između ostalih, Dom zdravlja "Sveti Pantelejmon", Policijska stanica Kotor Varoš, Multimedijalni centar mladih.

Prije takmičenja u plivanju za Časni krst biće služena Sveta liturgija u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu, nakon koje će svečana litija krenuti prema mostu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije