Gradovi

Račun dobojske bolnice nakon deblokade skoro prazan

Račun dobojske bolnice nakon deblokade skoro prazan
Foto: Ilustracija | Račun dobojske bolnice nakon deblokade skoro prazan

DOBOJ - Nakon deblokade, račun dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" je skoro prazan, a Uprava traži način da obezbijedi dodatna sredstva da bi zaposlenima uplatila junsku platu.

"Mi ne znamo koliko imamo sredstava na računu, banke prebacuju novac prema 'Vodovodu'. U ovoj sedmici je multilateralna kompenzacija koja je obavezna prema zakonu, tako da nismo dobili izvještaj od banke koliko imamo sredstava na računu, da li ih uopšte imamo i da li možemo da raspolažemo njima", izjavio je juče Milorad Živković, v.d. direktora ove bolnice.

Fond zdravstvenog osiguranja RS u ponedjeljak je na račun bolnice uplatio 380.000 KM koliko je iznosio dug ove zdravstvene ustanove za vodu, a taj iznos je dio redovne tranše od oko 900.000 KM. 

"Toliko je neophodno za puko izmirivanje neto plate radnicima, tako da je upitno kako ćemo namiriti praktično pola tranše za iduću platu radnicima. I Poreska uprava takođe kuca na vrata", rekao je Živković.

Dodao je da redovne tranše koje im uplaćuje FZO nisu dovoljne ni da bi se izmirile redovne obaveze bolnice, a pogotovo taj novac nije dovoljan za rješavanje problema dugovanja iz ranijeg perioda.

Šta će biti sa 380.000 KM koliko je po skupštinskoj odluci Gradska uprava trebalo da uplati "Vodovodu" kako bi prestala blokada računa bolnice, nismo uspjeli doznati.

"Što se tiče našeg 'Vodovoda', on je mala firma i to su velika sredstva za njega. Tako vjerovatno 'Vodovod' ne može ekonomski da izdrži i zbog toga je zatražio blokadu računa i izmirenje duga", kazao je Murvet Bajraktarević, predsjednik Skupštine grada Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije