Gradovi

Račun u Bobar banci posvađao vlast i opoziciju u Trebinju

Račun u Bobar banci posvađao vlast i opoziciju u Trebinju
Račun u Bobar banci posvađao vlast i opoziciju u Trebinju

TREBINJE - Grad Trebinje nije mogao imati pet miliona na računu Bobar banke u trenutku njenog zatvaranja, kako je to izjavio gradonačelnik Slavko Vučurević, već ovakvim izjavama pokušava da nađe alibi tamo gdje ga ne može pronaći.

Ovakav stav zauzeo je Gradski odbor SNSD-a u Trebinju, čiji gradonačelnik tvrdi da ova lokalna zajednica zbog stanja u Bobar banci ubuduće neće moći da funkcionoše, jer je u banci ostala gotovo četvrtina gradskog budžeta.

"Ova Vučurevićeva izjava je još jedna u nizu neistina koje on konstantno iznosi i u takvim pokušajima dezinformisanja javnosti odgovornost za katastrofalno vođenje grada uvijek prebacuje na druge", tvrdi Zdravko Butulija, portparol GO SNSD-a Trebinje.

On tvrdi da su u gradskom budžetu ukupno iskazana revolving sredstva 947.000 maraka od hidroakumulacijskih naknada, ali ni ona ne moraju biti samo na Bobar banci, već dio može biti i na Novoj banci, jer lokalna zajednica za ove naknade ima račune u obje ove banke.

Prema saznanjima trebinjskog SNSD-a, na računu trezora u Bobar banci je u trenutku blokade bilo oko 200.000 kreditnih sredstava od Komercijalne banke i oko 200.000 KM tekućeg priliva, zbog čega traže od gradskog Odjeljenja za finansije da pojasni izjavu Slavka Vučurevića.

Vučurević, međutim, tvrdi da je pomenutih blizu pet mililiona bilo namijenjeno za isplatu tekućih obaveza, što znači da, ukoliko se ne nađe adekvatno rješenje za povrat ovog novca, u narednom periodu svi korisnici gradskog budžeta neće dobijati svoja primanja.

Savo Ševaljević, prinudni upravnik u Bobar banci, nije mogao danas ni da potvrdi ni da demantuje navode Vučurevića ili Opštinskog odbora SNSD-a u Trebinju.

"Ne znam koliko je grad Trebinje imao sredstava u banci, jer sam je preuzeo tek nedavno i još nije napravljen presjek stanja", rekao je Ševaljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije