Gradovi

Radivoje Obradović lažov godine u Srpcu

Radivoje Obradović lažov godine u Srpcu
Radivoje Obradović lažov godine u Srpcu

SRBAC - U konkurenciji sedam takmičara, na godišnjoj skupštini Udruženja lažova u Sitnešima, za lažova godine u srbačkoj opštini proglašen je Radivoje Obradović iz Donjih Srđevića.

On, naime, tvrdi da je zasadio ogromnu bundevu u koju se uspjela sakriti krmača sa 12 prasića, javlja Glas Srpske.

On je trijumfalno odnio pobjedu, a na manifestaciji se okupilo 30 najvećih lažova iz svih krajeva srbačke opštine.

Ovo nesvakidašnje takmičenje održava se punih 67 godina, kada je osnovano društvo koje je obožavalo šalu i satiru i to naročito na svoj račun. Do 1974. godine djelovali su pod nazivom "Andrpovci", a od tada su registrovani kao Udruženje lažova, na čijem se čelu nalazi doživotni predsjednik, 84-godišnji Vlado Rakić iz Gornjih Srđevića.

''Svake godine se skupimo na jednom mjestu i lažemo do mile volje, a sve to začinimo pjesmom i pravim veseljem. Okupili smo lažove iz desetak sela i grada Srpca, a sve više se uključuje i omladina, što garantuje da će naše udruženje imati dug život '', kaže sekretar udruženja Vid Babić.

On je na takmičenju osvojio drugo mjesto sa pričom da su svojevremeno pripadnici UNPROFOR-a sletjeli u njegovo dvorište pokvarenim helikopterom, koji je popravio najobičnijim majstorskim ključem, a oni su mu zauzvrat propelerom uredili dvorište i voćnjak.

Pobjedniku takmičenja pripala je simbolična nagrada u vidu gajbe piva, dok su drugoplasirani i trećeplasirani osvojili po flašu vina.

''Zahvalan sam žiriju koji je povjerovao u moju laž da sam prilikom lova naišao na tri zeca koja su se kartala u šumi. Kada sam ih uzeo na nišan, jedan od njih me spazio i viknuo ostalima da bježe. Međutim, preostala dvojica su mu rekli da ne paniči jer su me prepoznali i vjerovali da ću ih sigurno promašiti jer nemam pojma u gađanju'', rekao je trećeplasirani Dušan Malinović.

Druženje lažova je nastavljeno do kasnih večernjih časova, a novi sastanak zakazan je iduće godine na istom mjestu.

Lanjski pobjednik

Prošle godine titulu najvećeg lažova ponio je Simeun Tatić, koji je ispričao "istinitu priču" o jednom svom drugu iz Srbije koji je zajedno sa njim 30 godina radio u austrijskom gradu Lincu.

Njega je, kako kaže, za vrijeme godišnjeg odmora ubio grom i kada je sprovod trebalo da krene ispred kuće, otvoren sanduk su držali pod jabukovim granama koje su navodno izvukle elektricitet i na zaprepašćenje prisutnih on je oživio, nakon čega je nastalo veliko slavlje.

Kada je poslije jedne godine umro prirodnom smrću, supruga je zabranila da ga drže pod jabukom bojeći se da se ne ponovi slučaj iz prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije