Gradovi

Radojičić: U Ribnik uloženo preko 15 miliona KM

Radojičić: U Ribnik uloženo preko 15 miliona KM
Radojičić: U Ribnik uloženo preko 15 miliona KM

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da je rukovodstvo Srpske, prema procjenama, u opštinu Ribnik po raznim linijama u posljednjih osam godina uložilo više od 15 miliona KM i tako pomoglo razvoju infrastrukture.

"Imali smo izvanrednu saradnju u ovim godinama, a to je omogućilo niz projekata. Opština je znala šta su joj prioriteti i izdvajala je sredstva i nailazila na razumijevanje Vlade Srpske", rekao je Radojičić, koji je danas prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine opštine /SO/ Ribnik povodom Dana i slave ove lokalne zajednice - Male Gospojine.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je danas u Ribniku i čestitao građanima ove opštine krsnu slavu.

"Želim vam da krsnu slavu u zdravlju i veselju dočekujete svake godine i da ova lokalna zajednica bude još razvijenija. Ova opština je napravila korake naprijed i svaki put kada se dođe ovamo vidi se mnogo toga novoga", istakao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Načelnik opštine Ribnik Goran Savić pozdravio je sve okupljene i iskoristio priliku da podsjeti šta je to urađeno u proteklom periodu.

"Radilo se mnogo i ima još dosta da se radi. Kriza će proći i treba da budemo složni i zajedno da čuvamo ono što smo uradili i planiramo šta ćemo zajedno raditi u budućnosti, pogotovo u sferi zapošljavanja", rekao je Savić.

Prije svečane sjednice, u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice sveštenici ribničkog kraja su služili Svetu liturgiju.

Na svečanoj sjednici SO Ribnik zaslužnim građanima i preduzećima dodijeljene su nagrade i priznanja.

Obilježavanje je počelo prije nekoliko dana nizom sadržaja. Prethodnog dana predstavnici lokalnih vlasti i Opštinske boračke organizacije položili su vijence na Centralni spomenik kod mosta u Gornjem Ribniku, a sveštenik Dejan Zeljkić služio je pomen svim poginulim borcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije