Gradovi

Ratko Mladić se obratio Kotorvarošanima

Ratko Mladić se obratio Kotorvarošanima
Foto: Ilustracija | Ratko Mladić se obratio Kotorvarošanima

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić obratio se stanovnicima Kotor Varoša koji su se okupili na promociji knjige "Komandant" koja govori o njemu.

"Imam poruku svim Srbima da se okrenu prema naša četiri ocila samo sloga Srbina spasava. Želim da bude bolje i našoj državi i narodu. Državu su napravili borci i narod, a ne ja", poručio je Mladić iz Haga koji je prekidan dugim aplauzima.

Kotorvarošane okupljene u prepunoj bioskopskoj sali pozdravili su iz Haga i prvi predsjednik RS Radovan Karadžić i njihov sugrađanin Stojan Župljanin, poručivši im da se ne dijele i da čuvaju RS

U knjizi "Komandant" čiji je autor istoričar Bojan Dimitrijević iz Beograda iz naučnog ugla sagledana je vojnička karijera i ratni put generala Mladića. 

Darko Mladić, sin Ratka Mladića, je u obraćanju istakao da je ponosan na knjigu, iako je u početku bio skeptičan.

"Jedini uslov porodice za autora bio je da kao naučnik prođe kroz dokumente koji su ostali iza generala Mladića. Knjiga je putokaz za druge istoričare jer svako njeno poglavlje može da bude posebna knjiga. Ona svjedoči da se general Mladić nije borio samo na ratištu za svoj narod, nego se borio i sa stranim generalima i diplomatama", rekao je Darko Mladić.

On je dodao da je njegov otac uvijek bio prvi u bitkama, ali "da je svaki srpski vojnik i oficir je žrtva pa tek onda Mladić".

"I svojim advokatima, kada ih je birao, je rekao da ga oni osude ako nađu bilo šta za šta je kriv. Njega je nosila i danas ga nosi ljubav prema RS. Svi treba da branimo RS i da se ne svađamo, nego da pričamo ko ima bolju ideju da napravimo našu državu boljom i uspješnijom. Živjela RS", kazao je Darko Mladić.

(Moj Kotor Varoš)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije