Gradovi

Različiti stavovi oko otpuštanja državnih službenika

Različiti stavovi oko otpuštanja  državnih službenika
Različiti stavovi oko otpuštanja državnih službenika

BRČKO - Članovi Vlade Brčko distrikta danas nisu postigli jedinstven stav oko toga da li izmjenama Zakona o državnim službenicima omogućiti dodatni rok za doškolovanje državnih službenika lokalne administracije, koji su to propustili da učine u proteklih osam godina.

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić rekao je novinarima, nakon što je prekinuo vanredno zasjedanje Vlade, da ostaje kategoričan u stavu da 14 službenika koji primaju plate kao da imaju fakultete, a nisu ih uspjeli završiti ni u roku od osam godina, treba da dobiju otkaze 21. februara.

"Smatram da to treba da se desi, tim prije, što su oni imali već dva puta produžen rok i trebali su za to vrijeme da završe fakultet", objasnio je Domić.

On je iznio stav da odredbe Zakona o državninim službenicima koje regulišu ovu oblast ne treba mijenjeti, ali da postoji potreba da se taj akt promijeni u dijelu koji predviđa neplaćanje rada u komisijama.

Usaglašavanje stavova oko eventualnih izmjena Zakona o državnim službenicima,  biće nastavljeno sutra, u nastavku vanrednog zasjedanja Vlade. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije